Etusivu

Yhes enemmän!

Agentit maakunnan toimintaa kehittämässä -hankkeen taustaa
 
 
 

Hankkeen viimeinen vuosi 2020

STEA:n avustuspäätösten myötä muutoksia myös Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan järjestöyhteistyöhön

Valtakunnan tason tapahtumat, kuten Veikkauksen tilanne sekä uuden hallitusohjelman mukaisiin toimiin panostus, heijastuvat Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n rahoittamaan Järjestö 2.0 -ohjelmaan.

Kaikki maakunnalliset hankkeet saivat vuodelle 2020 avustusehdotuksen, joka vahvistui 6.2.2020 yhdeksälle kuukaudelle koko vuoden sijaan. Näin kävi siis myös Kymen-Karjalan sosiaali- ja terveysturva ry:n koordinoimalle Yhes enemmän! Järjestöagentit maakuntien toimintaa kehittämässä -hankkeelle, jonka rahoitukseen tuli n. 33% leikkaus.

Rahoituksen väheneminen kolmanneksella on pakottanut työn painopisteiden tarkistamiseen.

Järjestöedustamo

Ohjausryhmä ja projektiryhmät vastaavat yhdessä projektin maaliin viemisestä. Tutustu toimintaamme tarkemmin.

Kehitetään yhdessä järjestöille vahva asema

Yhes enemmän- järjestöagentit maakuntien toimintaa kehittämässä on Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa toimiva maakunnallinen hanke, joka kuuluu Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen, STEA:n rahoittamaan kolmivuotiseen Järjestöt mukana muutoksessa -avustusohjelmaan. Maakunnallista hanketta hallinnoi Kymen-Karjalan sosiaali- ja terveysturva ry. Hankekumppaneina toimivat Mannerheimin lastensuojeluliiton Kymen piiri sekä Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistys. Valtakunnallisesti hanketta koordinoi Suomen sosiaali ja terveys ry (SOSTE). SOSTE on valtakunnallinen kattojärjestö, joka kokoaa yhteen yli 200 sosiaali- ja terveysalan järjestöä sekä useita kymmeniä muita yhteistyötahoja.

Hankkeen ja järjestöagenttien on tarkoituksena vahvistaa järjestöjen roolia ja toimijaverkostojen muodostumista Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnissa. Tavoitteena on muodostaa yhteistyöverkosto, jonka kautta saamme järjestöjen toiveita vietyä osaksi sote- ja maakuntauudistusta. Tämän kannan parantaminen sosiaali- ja aluepolitiikan uudistuksen mukaan alkuun nettikasino. Siksi päätimme tehdä yhteistyötä ja ryhtyä kumppaniksi tässä toiminnassa. Suosittelemme, että vierailet heidän verkkosivustollaan .

Onko järjestössänne huoli uuden maakuntauudistuksen vaikutuksista toimintaanne? Kehitetään yhdessä järjestöille vahva asema! Me olemme teitä varten.

Yksi
Kaksi
Kolme
Neljä